Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PREMI AL PÒSTER PRESENTAT DES DE L’ALT PENEDÈS-GARRAF A LES JORNADES ESTATALS D'INTERVENCIÓ SOCIAL

El pòster ha estat elaborat per tècnics dels consells comarcals de l’Alt Penedès i el Garraf, dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Vilafranca, amb el suport de la direcció de serveis socials de tots els ens locals i supramunicipals de l’Alt Penedès i del Garraf.

 

Durant el mes de juny, l’Hospital Sant Joan de Déu va organitzar les III Jornades estatals d’intervenció social en salut materno-infanto-juvenil. El pòster premiat va servir per explicar als assistents quina és la situació real del circuit d’accés a centres residencials terapèutics per a infants amb un quadre de discapacitat psíquica i trastorn mental i quina és la proposta que fan els professionals per a aquest mateix circuit.

 


Actualment només poden accedir a les places residencials els menors en situació de desemparament tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. Els professionals proposen que es creïn noves places residencials per a menors amb discapacitat psíquica i trastorns mentals greus però sense desemparament i que aquestes places s’assignin des dels Serveis Territorials.

Els professionals consideren que en aquests centres es podria donar una resposta integral a les necessitats de cura continuada i d’alta complexitat d’aquests infants i se’ls evitarien els ingressos hospitalaris reincidents, alhora es preservarien les funcions parentals i es reduiria el cost econòmic per a l’Administració.

Vilafranca del Penedès, 13 de juliol de 2016
 

Destaquem