PRESENTADA UNA NOVA EDICIÓ DE PLATS DE “EL PENEDÈS, TASTA’L”
El dilluns 16 de desembre, es van presentar els nous plats i el calendari 2014 de “El Penedès, tasta’l” al restaurant Cal Padrí, de Castellví de la Marca, en un acte organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Lluïsa Llop, vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, va explicar els objectius fonamentals d’aquest projecte: donar a conèixer els productes propis del Penedès arreu de Catalunya, donar a conèixer els avantatges dels productes de Quilòmetre Zero, impulsar la col•laboració entre els sectors agroalimentaris de l’artesania i de la restauració, incentivar el públic penedesenc a consumir productes del territori d’origen i impulsar econòmicament tots els sectors implicats
Lluïsa Llop va explicar que el projecte “El Penedès, tasta’l” té el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i que enguany hi participen 16 restaurants associats al Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès: Cal Padrí (Castellví de la Marca), Can Bellés (Vilafranca), el Mirador de les Caves (els Casots), La Posada (Sant Pere Molanta), El Racó de la Calma (Vilafranca), Trefí (Vilafranca), Cal Pelegrí (Ordal), Sol i Vi (Lavern), Cal Joanet (Vilafranca), la Fonda Neus (Sant Sadurní), El Celler d’en Lluís (Torrelavit), El Racó de la Cigonya (Santa Margarida i els Monjos), Cal Diari (Sant Martí Sarroca), Ticus (Sant Sadurní), El Casino (Vilafranca) i La Palma (Vilafranca).
Cada restaurant escull entre les 24 receptes de “El Penedès, tasta’l” (12 receptes d’aquest any i 12 de l’any passat) les que millor s’ajusten a les seves cartes i les prepara a partir dels productes adquirits a les 14 empreses de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès: La Granja Rural d’Espitlles (Santa Margarida i els Monjos), Catànies Via (Vilafranca), el Forn de Pa i Pastisseria El Bolet (Font-rubí), Codonyats Valliser (Lavern), Molí d’Oli Josep Lluch (Guardiola de Font-rubí), Montserrat Olivella Cruz (Castellví de la Marca), Cal Sis Dits (Vilobí), Ca l’Estevet (Ordal), Cal Tinons (Pacs), Cal Pelegrí (Ordal), Molí d’Oli Ca la Madrona (Font-rubí), Vinyet, la Melmelada del Penedès (Ca l’Avi), Mel Can Mallofré (Sant Pau d’Ordal) i Olivé – Rovira i Vinyardent (Sant Quintí de Mediona).
En nom de la Generalitat de Catalunya, el cap de l’Àrea de Promoció del Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Josep Almirall, va felicitar el Consell Comarcal, el Gremi d’Hostaleria i l’Associació d’Artesans per haver sabut esforços en aquesta iniciativa d’interès comú i va anunciar la represa dels ajuts de la Generalitat per a la comercialització de productes de proximitat durant l’any 2014.
Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va afirmar que “el turisme ens vindrà pels vins i caves, però sense una oferta gastronòmica de qualitat el projecte quedava coix. Amb “El Penedès, tasta’l” la gastronomia tanca el cercle de l’oferta turística i enoturística”. Francesc Olivella va avançar també la notícia que “la IGP Gall del Penedès pinta bé... probablement d’aquí a 4-6 mesos podríem tenir l’aprovació provisional i enviar-la a Brussel•les”.
Olivella va explicar que, per donar a conèixer totes aquestes receptes, el Consell Comarcal ha editat un calendari que es distribuirà gratuïtament entre els clients dels restaurants i dels productors artesans que participen en el projecte “El Penedès, tasta’l” i entre els visitants que s’adrecin al punt d’informació de la nova seu d’enoturismePENEDÈS.
Vilafranca del Penedès, 18 de desembre de 2013