Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROJECTE D’ATRACCIÓ I RETENCIÓ D’INVERSIONS AL PENEDÈS

El Consell Comarcal posa en marxa un nou projecte per refermar la recuperació econòmica de l’Alt Penedès

El dijous 30 de març es va presentar en roda de premsa aquest projecte que el Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès desenvoluparà dins el programa de projectes innovadors i experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, va explicar que “aquest projecte establirà un model comarcal de treball orientat a la captació d’inversions en tots els seus aspectes (...)”.

“Començarem preseleccionant al voltant de 100 empreses i les convidarem a participar en el Programa d’Aftercare ARIP. Aquestes empreses hauran de complir dos requisits: pertànyer a sectors tractors del Penedès (elaboració de vins i caves, comerç al detall, molineria, vehicles de motor i paqueteria) i tenir un volum de negoci que els permeti generar ocupació (+1MEUR d’ingressos d’explotació durant l’últim any)”.

De la Cruz va afegir que “tot i que les empreses de Vilafranca, Sant Sadurní, Gelida, Santa Margarida i els Monjos i Olèrdola concentren el 73% dels llocs de treball, des del Consell Comarcal treballarem amb empreses de tots els municipis de la comarca i sempre d’acord amb els ajuntaments”.

Durant l’any 2023 el Consell Comarcal treballarà amb unes 50 empreses, a les quals assessorarà perquè puguin desenvolupar amb èxit els seus projectes d’innovació o d’expansió, o bé, en cas de dificultat, les ajudarà a evitar possibles tancaments

També elaborarà una guia de recursos sobre incentius i finançament per a les empreses, i treballarà per promoure l’associacionisme empresarial al polígons, per tal que les empreses sumin esforços per aconseguir millores en temes d’interès comú (comunicacions, transport, serveis, accessos, etc.).

La consellera Cristina de la Cruz va explicar que “per fer possible aquests objectius, aprofundirem les aliances estratègiques amb els agents públics, privats i socials del territori (Xarxa Penedès) i crearem espais de col·laboració específics per desenvolupar les iniciatives i per a la gestió de les potencials inversions. Tots els membres d’aquesta xarxa serem prescriptors dels recursos i alhora canalitzarem les oportunitats de noves inversions”.

El projecte d’Atracció i Retenció d’Inversions al Penedès és hereu del projecte de Reactivació Econòmica que es va posar en marxa després de la Covid i del projecte Treball, Talent i Tecnologia, que finalitzarà el juny de 2023. Tots compartien l’objectiu d’impulsar l’economia de la comarca i fer-la més competitiva.

El Programa d'Atracció i Retenció d'Inversions al Penedès (ARIP) està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. Cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Vilafranca del Penedès, 5 d’abril del 2023

Imatges relacionades

Destaquem