Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROPERA PRESENTACIÓ AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DEL LLIBRE “CIÈNCIA I TECNOLOGIA AL PENEDÈS. PASSAT, PRESENT I FUTUR”

El dijous 6 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre, el biòleg vilafranquí Jaume Baltà i Moner, presentarà, a la sala d’actes del Consell Comarcal, el primer volum d’aquest treball de recerca dedicat als científics i tècnics de la comarca de l’Alt Penedès. L’autor vol completar en breu aquest llibre amb la publicació d’un segon volum dedicat a la ciència i la tecnologia al Baix Penedès i el Garraf.
PROPERA PRESENTACIÓ AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DEL LLIBRE “CIÈNCIA I TECNOLOGIA AL PENEDÈS. PASSAT, PRESENT I FUTUR”
Portada del llibre

 

“Ciència i Tecnologia al Penedès. Passat, Present i Futur. Vol. I, Alt Penedès“ aplega, per primer cop en la nostra història, les biografies professionals i les publicacions realitzades per trenta-un-científics altpenedesencs, des del segle XVIII fins al segle XXI. Resseguir la biografia de tots aquests homenots ens permet resseguir la nostra història més recent i comprendre el naixement i l’arrelament al territori de les diferents institucions lligades a la ciència i a la tecnologia.

 

 

El llibre aporta un nou element identitari al Penedès, malauradament oblidat, però tan important com la resta de valors identitaris: el dels científics i tècnics del Penedès que, amb les seves aportacions, han permès que el Penedès sigui allò que es avui dia i el territori de què gaudim tots plegats. A la tradició d’estudiosos del món de les humanitats, la vitivinicultura, la gastronomia, el folklore i el paisatge, podem afegir ara el nom dels pioners de la ciència i la tecnologia i el nom dels científics i tècnics que actualment estan treballant en pro d’aquest món millor que tots volem. El llibre es també una font d’inspiració per a les noves generacions de científics i tècnics penedesencs als quals els personatges del llibre van obrir camí.

Com bé afirma l’autor “tot i que els nostres científics i tècnics en actiu a hores d’ara participen d’una manera molt destacada en el desenvolupament del nostre país i de la societat en general, no hem d’oblidar que, perquè la ciència i la tècnica es desenvolupin en un territori i formin part del seu propi context social i econòmic, les autoritats, les institucions i els mitjans han de col·laborar activament en la seva difusió i oferir, sobre tot als joves estudiants, els exemples, les oportunitats, els mitjans econòmics, el reconeixement social i l’ambient cultural adients, per encaminar el coneixement envers el saber humà de la ciència i la tecnologia”.

Vilafranca del Penedès, 27 de març de 2017
 

Destaquem