Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Propera presentació dels llibres d'Albert Ruiz i Fèlix Villagrassa

Es presentaran a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el dijous 16 de juny, a les 8 del vespre. Els dos llibres es fixen en episodis diferents, però concatenats, de la història catalana del segle passat.

 

El de Fèlix Villagrasa, “Mancomunitat i ciència. La modernització de la cultura catalana”, explora els mitjans creats per la Mancomunitat de Catalunya per reforçar el coneixement científic i la modernització cultural a través de l’enviament d’estudiants d’alt nivell a l’estranger i de l’organització de cursos monogràfics per part professors convidats, el darrer d’ells, Albert Einstein. Aquells nou anys d’activitat van permetre la millora científica del medi universitari i la seva repercussió en l’àmbit econòmic i social.

 

 

El llibre d’Albert Ruiz, “Ferran M. Ruiz i Hébrard i la Federació de Joves Cristians de Catalunya”, en canvi, estudia la renovació de la missió catòlica entre el jovent català a través de la Federació de Joves Cristians de Catalunya (FJCC). Un objectiu especialment difícil en un país on arrelaven les idees materialistes i antireligioses. Els “fejocistes”, dirigits per Ferran Ruiz i Hébrard, van patir la persecució anarquista durant la guerra, i després van ser marginats pel caire anticatalà propi de la dictadura franquista.

 

 

Vilafranca del Penedès, 7 de juny de 2016


 

Destaquem