Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROPERA SECCIÓ TERRITORIAL DE L’ALT PENEDÈS DE LA COMISSIÓ D’HABITATGE I ASSISTÈNCIA EN SITUACIONS D’EMERGÈNCIA SOCIAL DE CATALUNYA

El plenari del Consell d’Alcaldes va aprovar la proposta del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de sol·licitar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la creació d’una Secció Territorial de l’Alt Penedès per poder fer una millor atenció de proximitat a la ciutadania en matèria d’Habitatge.

 

En el primer punt de l’ordre del dia del plenari del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès del dijous 30 de març, es va ratificar també per unanimitat que el Consell Comarcal sol·liciti a la Diputació de Barcelona la inclusió de 6 camins de la comarca dins el Pla Zonal. En base a la sol·licitud del del Consell Comarcal, la Diputació aprovarà la inversió necessària per convertir els 6 camins en carreteres, n’assumirà la titularitat i es farà càrrec del manteniment futur.

Els 6 camins proposats són: el camí de Can Ros (de Sant Pere de Riudebitlles, passant per Torrelavit, fins a la urbanització de Can Ros, a Cabrera d'Igualada), el camí de Moja a Daltmar (d’Olèrdola a Santa Margarida i els Monjos), el camí del Pla del Pèlag (a Olesa de Bonesvalls), el camí que va de Pacs a les Cabanyes i fins a la Granada, i el camí de Valls (a Castellet i la Gornal). Tots aquests camins compleixen 4 criteris que fan que la transformació en carreteres sigui avantatjosa: tenen un índex de mobilitat molt elevat (entre 870 i 1400 vehicles diaris), contribueixen significativament a la millora de la xarxa comarcal, la seva transformació en carreteres no té un impacte paisatgístic significatiu i faciliten l’accés a nuclis urbans. Així, els camins de Can Ros o de Daltmar donen accés a aquestes urbanitzacions; el camí del Pla del Pèlag connecta amb Vallirana; el camí de Pacs-Les Cabanyes-La Granada suporta un tràfic important de camions pesants i el Camí de Valls connecta amb la comarca del Baix Penedès.

 

 

En el segon punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, la consellera d’Empresa i Ocupació del Consell Comarcal, Susanna Mèrida, va presentar als alcaldes el treball de camp que està duent a terme l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal per tal de recollir informació complementària sobre els polígons d’activitat econòmica amb un doble objectiu: optimitzar el nombre de polígons des d’un punt de vista funcional (unificant aquells espais pròxims que comparteixen serveis) i fer una anàlisi qualitativa dels diferents polígons per extreure’n propostes d’inversió municipal que els puguin fer més atractius per atraure noves empreses.

En el tercer punt de l’ordre del dia, el president del Consell d’Alcaldes, Francesc Edo, va explicar als alcaldes el projecte del Consell Comarcal que ha rebut fons FEDER de la Unió Europea per desenvolupar actuacions al voltant del projecte Penedès 360º.

Finalment, en el quart punt de l’ordre del dia, el cap del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal, Joan Rodríguez, va explicar als alcaldes algunes iniciatives que es poden dur a terme en aplicació de la Llei 4/2016, de mesures de protecció del dret a l’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial. Entre d’altres, des del Consell Comarcal es vol ajudar els ajuntaments a evitar les ocupacions abusives que generen conflictivitat veïnal i donar resposta a les famílies realment vulnerables que recorren a l’ocupació.

Des del Consell Comarcal s’aposta per la prevenció i la mediació i es proposa la creació d’una Secció Territorial de la Comissió d’Habitatge i Assistència en Situacions d’Emergència Social, a l’empara de la Llei 4/2016, per tal de poder donar resposta a les persones que compleixen els requisits de vulnerabilitat social sense que s’hagin de desplaçar a Barcelona i per poder coordinar les polítiques d’Habitatge a nivell comarcal amb les polítiques d’Ocupació i Acció Social. El Consell d’Alcaldes va donar suport a la iniciativa de la Secció Territorial i properament se sol·licitarà des del Consell Comarcal.

Vilafranca del Penedès, 3 d’abril de 2017

Destaquem