Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RECONEIXEMENT ADMINISTRACIÓ OBERTA I SEGELL INFOPARTICIPA D’EXCEL·LÈNCIA EN LA TRANSPARÈNCIA PER AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha tornat a rebre enguany aquestes dues distincions que avaluen el grau de maduresa de la transformació digital dels ens locals de Catalunya i l’excel·lència en els indicadors de Transparència i qualitat de la informació.

El 5 de maig va tenir lloc el lliurament dels premis del Consorci Administració Oberta de Catalunya 2020, amb els quals s’impulsa la transformació digital de la ciutadania i les administracions públiques. En la categoria de consellers comarcals de més de 50.000 habitants, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consell Comarcal del Gironès van compartir el 1r premi per l’aprofitament de l’entorn digital per millorar la qualitat en la prestació dels serveis públics.

El Gabinet Tècnic i el Laboratori d’Innovació del Consorci AOC avaluen tots els ens locals de Catalunya tenint en compte variables com l’anàlisi de les webs corporatives, els portals de tràmits i gestions i els portals de Transparència; l’activitat associada als serveis AOC, la informació facilitada pels mateixos ens locals i la informació dels proveïdors d’aplicacions 

Durant l’any 2020, com a conseqüència de les restriccions d’atenció presencial i de mobilitat causades per la covid, el Consell Comarcal va potenciar més que mai la tramitació electrònica (es van fer 2.630 tràmits en línia). En concret, va millorar i fomentar la presentació de sol·licituds en línia dels ajuts de menjador escolar (1.474 sol·licituds i 532 telemàtiques), els ajuts per al servei de transport escolar (604 sol·licituds i 566 telemàtiques) i la matriculació a l’Escola de Música de l’Alt Penedès (546 sol·licituds i 535 telemàtiques). Es van simplificar aquests tràmits per a la ciutadania reaprofitant la informació del curs anterior i promovent la interoperabilitat (consulta) de dades entre administracions per evitar la presentació de documentació i els desplaçaments innecessaris. A més, es va elaborar una guia amb “Instruccions de com tramitar una sol·licitud sense sortir de casa” per a les persones que no estaven habituades a fer tràmits electrònics.

Durant l’any 2020, el Consell Comarcal ha impulsat també les comunicacions i notificacions electròniques, que han passat de 2.788 l’any 2019 a 3.288 l’any 2020, amb la qual cosa ha fet un estalvi econòmic i de temps molt important i ha fet més àgil la tramitació.

És el segon any consecutiu que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès rep el 1r premi Administració Oberta pel seu esforç organitzatiu, d’actualització i de millora per impulsar l’Administració digital i el Govern obert.

El dia 10 de maig va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona el lliurament dels guardons InfoParticipa 2020 als ajuntaments, consells comarcals i diputacions que compleixen els indicadors de Transparència i qualitat de la informació definits pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la UAB i que, per tant, destaquen en la relació i la gestió amb la ciutadania en el seu entorn electrònic.

Els indicadors de Transparència valoren, entre altres, la comunicació administrativa completa i eficaç, i la presentació de les informacions de manera clara, concisa i coherent, basant-se en la informació que es publica a les webs i portals de Transparència de les administracions públiques.

Amb una puntuació del 96%, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès torna a rebre el Segell Infoparticipa (l’ha rebut ininterrompudament des que es van començar a avaluar els consells comarcals l’any 2015).

Vilafranca del Penedès, 17 de maig de 2021

 

Imatges relacionades

Destaquem