Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RECONEIXEMENT PER A L’OFICINA TÈCNICA LABORAL DE L’ALT PENEDÈS

L’Oficina Tècnica Laboral del Consell Comarcal va rebre dimecres un reconeixement per la tasca d’integració laboral de les persones amb malaltia mental de l’Alt Penedès

 

L’Oficina assessora les persones amb diagnòstic de trastorn mental perquè puguin accedir i romandre al mercat laboral ordinari i dóna suport a les empreses contractants. Forma part de la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació de Barcelona i treballa de manera coordinada amb els serveis locals d’ocupació i amb els serveis especialitzats en l’àmbit de la salut mental.
La metodologia pionera de les oficines tècniques laborals genera uns resultats d’inserció en el mercat ordinari força significatius. El treball amb els usuaris comença amb una anàlisi psicosocial i el disseny d’un itinerari personalitzat. Ofereix formació en competències transversals i en tècniques i eines per buscar feina. També ofereix pràctiques no laborals en empreses, suport en la recerca de feina, borsa de treball i acompanyament personalitzat i suport continuat durant el procés d’inserció i postinserció.
Pel que fa a les empreses, l’Oficina Tècnica Laboral informa sobre la tipologia de contractes, bonificacions a la Seguretat Social, etc. També fa una anàlisi dels llocs de treball a cobrir i preselecciona els candidats més adequats.
La crisi econòmica ha incidit de manera molt específica en l’augment de patologies associades als trastorns cognitius i afectius, essent les persones aturades més vulnerables a patir-los. Les persones que pateixen o han patit un problema de salut mental són el grup amb l’índex d’atur més elevat, fins i tot en comparació amb persones que tenen alguna discapacitat, per això necessiten sistemes de suport públics i privats adequats.
Durant l’any 2014, l’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès va atendre 98 persones i va aconseguir 27 insercions laborals. Coincidint amb el 13è aniversari de la Xarxa d'Oficines Tècniques Laborals (OTL), la Diputació de Barcelona va homenatjar la feina feta des de les oficines i va reconèixer els bons resultats aconseguits.
Vilafranca del Penedès, 19 de març de 2015
 

Destaquem