Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

REUNIÓ DE LA TAULA PER A LA REINDUSTRIALITZACIÓ DE L’ALT PENEDÈS

Convocada la primera reunió després del període de confinament de la covid-19, per revisar els acords de la sessió anterior i per posar les bases dels futurs plans estratègics locals i comarcals

A la sessió del 9 de juliol hi van assistir representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de tots els seus grups polítics, dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Santa Margarida i els Monjos; de la Mancomunitat Penedès-Garraf , els sindicats CCOO i UG, la Federació d’Empresaris Penedès-Garraf i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

Els assistents van fer un repàs a les iniciatives que ha dut a terme i està duent a terme cadascun d’aquests agents econòmics durant la crisi de la COVID i en el marc de la post-COVID.

Tots van estar d’acord que l’impacte de la COVID es deixarà sentir molt més en l’Economia i en la ciutadania durant els propers mesos, quan les administracions deixin d’injectar diners públics en forma d’ERTO, ajuts a les empreses i ajuts socials.

Caldrà fer polítiques nacionals i locals d’Ocupació, en forma de plans d’ocupació i programes de formació, perquè hi haurà moltes més persones inscrites com a demandants de feina que, a més, s’hauran de reorientar laboralment.

Des de la Taula s’intentarà que sindicats i empreses col·laborin per detectar els perfils professionals amb millors perspectives ocupacionals i es proposaran plans i programes d’ocupació específics, en base a aquests perfils, al Servei d’Ocupació de Catalunya. També es proposarà als ajuntaments que destinin més recursos als plans d’ocupació per pal·liar els efectes socioeconòmics de la COVID.

La Taula per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès vol que tots els seus integrants treballin de plegats per detectar les necessitats formatives de futur i per coordinar la formació a nivell de territori.

Com a sectors econòmics amb potencial de creixement a tenir en compte en els plans estratègics locals i comarcals, s’albiren a hores d’ara el sector de les energies sostenibles, el sector agroalimentari i el sector de l’automòbil elèctric.

Finalment, es va insistir en la necessitat d’elaborar una estratègia comarcal per poder optar als recursos europeus (ajuts FEDER) que està previst que s’activin en els propers mesos i que s’hauran de sol·licitar necessàriament des dels organismes supramunicipals.

Vilafranca del Penedès, 13 de juliol de 2020

 

Destaquem