Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

REUNIÓ DE LA TAULA PER A LA REINDUSTRIALITZACIÓ DE L’ALT PENEDÈS

Les administracions locals busquen projectes i empreses susceptibles de rebre ajuts de la UE, alhora que elaboren un Pla estratègic de reactivació econòmica per a la comarca

A la sessió telemàtica del 14 d’octubre de la Taula per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès hi van participar representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i dels seus grups polítics, dels ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, Olèrdola i Castellet i la Gornal; de la Mancomunitat Penedès-Garraf , dels sindicats CCOO i UGT; la Federació d’Empresaris Penedès-Garraf, la Cambra de Comerç i representants de diferents organismes de la Generalitat.

En el transcurs de la reunió, es va presentar l’Estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic per a l’Alt Penedès que està elaborant l’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb el Consell Comarcal i la Mancomunitat, i en base als criteris del Servei d’Ocupació de Catalunya. L’objectiu d’aquesta estratègia és que s’instal·lin noves empreses que donin feina i aportin riquesa al territori i que les que hi ha actualment continuïn sent competitives.

A partir de 2020, el SOC deixarà d’organitzar programes únics per a tot Catalunya per passar a subvencionar accions a mida per a cada territori; per això, els ens locals que gestionen majoritàriament els recursos del SOC a l’Alt Penedès es coordinaran més estretament i ordenaran els seus recursos humans per poder accedir al màxim de subvencions d’aquest organisme de la Generalitat.

Paral·lelament, les administracions locals representades a la Taula per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès treballaran conjuntament amb la resta de membres de la Taula per detectar empreses i projectes del territori susceptibles de rebre ajuts de la UE (fons postcovid per a la recuperació econòmica i fons FEDER). De moment, no hi ha molta informació sobre com hauran de ser aquests projectes; tot apunta que hauran d’apostar per la transformació digital, la transformació ecològica i sostenible, la intel·ligència artificial o les noves formes d’energia. També hauran de ser projectes que fomentin la col·laboració público-privada, la base tecnològica i industrial i la relació universitat-empresa.

Aprofitant la celebració de la Taula, es va convidar la subdirectora general d'Infraestructures Digitals i Comunicacions de la Generalitat, Cristina Campillo, que va explicar breument com s’està duent a terme el desplegament de les infraestructures per portar la fibra òptica a tots els municipis de l’Alt Penedès. Aquest tema interessa especialment els membres de la Taula, perquè fer arribar la fibra òptica als polígons industrials és clau per poder atraure noves empreses i fer més competitives les que ja estan instal·lades. En aquest sentit, la subdirectora va anunciar que la Generalitat té previst fer una presentació pública en breu per donar detalls sobre el desplegament.

Vilafranca del Penedès, 19  d’octubre de 2020

Destaquem