Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

REUNIÓ DE LA TAULA POLÍTICA COMARCAL DE JOVENTUT DE L’ALT PENEDÈS

El dijous 5 de novembre es van reunir els nous regidors i regidores de Joventut convocats per la Conselleria de Joventut del Consell Comarcal i amb el suport de la Coordinació Territorial de la Direcció General de Joventut

 

La Taula Política Comarcal de Joventut és l’encarregada d’establir les línies estratègiques generals de les polítiques de Joventut comarcals. La Taula estableix les prioritats (que es recullen en el Pla d’Actuació Comarcal de Joventut) i les trasllada a la Taula Tècnica Comarcal de Joventut per tal que els tècnics i les tècniques les desenvolupin en els diferents municipis.
Com que era la primera sessió des que es van constituir els nous ajuntaments i, per tant, hi havia molts regidors i regidores que en desconeixien la dinàmica de les polítiques comarcals de Joventut, la primera sessió de la Taula Política va servir per presentar el Pla d’Actuació Territorial de Joventut de l’any 2016 de la Generalitat de Catalunya i els programes d’actuació que el Consell Comarcal ofereix als municipis de l’Alt Penedès en matèria de Joventut.
Xavier Lluch, conseller comarcal de Joventut, va explicar que l’objectiu pel qual es treballa des del Consell Comarcal és per arribar a signar convenis de col·laboració amb la totalitat dels ajuntaments (actualment el Consell Comarcal té signats convenis de programes compartits amb 8 ajuntaments i convenis de professionals compartits amb 7 ajuntaments). Es tracta “que els serveis oferts des del Consell Comarcal, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, puguin ser aprofitats per tots els joves, independentment del municipi on resideixen, per tal que puguin afrontar amb més garanties d’èxit els reptes que els presenta la societat actual”.

 


Diversos regidors i regidores assistents a la Taula van demanar al conseller Xavier Lluch que des del Consell Comarcal es garanteixi que les actuacions que es duen a terme als instituts d’Educació Secundària adoptin una visió comarcal que garanteixi la igualtat d’oportunitats de les persones joves, la cohesió social i l’equilibri territorial.
Actualment el Servei Comarcal de Joventut treballa en 18 projectes: Forma’t (inserció laboral de joves amb baixa qualificació), protocols d’orientació en temes d’emancipació juvenil, assessoria acadèmica i laboral, assessoria de mobilitat internacional, Catàleg de suport als instituts, Pla comarcal de drogues, Punt mòbil de salut, Projecte comarcal d’activitats formatives, Catàleg d’activitats, portals Treballateca.cat i Dinamo.cat, Xarxa d’equipaments juvenils, Xarxa d’aules d’estudi, projecte Patis Oberts (oci nocturn), Taula Política Comarcal i Taula Tècnica Comarcal de Joventut, accions de formació per a professionals i Oficina Jove de l’Alt Penedès.
A la reunió de regidors i regidores de Joventut hi va assistir també el coordinador territorial de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i director de programes de l’Agència Catalana de Joventut, Oriol Martín. Martín va insistir en el benefici que comporta a tots nivells la mancomunació dels recursos i les polítiques de Joventut i va animar els ajuntaments que encara no han signat convenis de col·laboració en matèria de Joventut amb el Consell Comarcal a fer-ho al llarg dels propers mesos. El coordinador territorial va per fer una molt bona valoració del funcionament de la Oficina Jove de l’Alt Penedès, que dóna servei a totes les persones joves de la comarca, i de la seva capacitat de descentralització.
Vilafranca del Penedès, 11 de novembre de 2015
 

Destaquem