Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’OBRE LA CONSULTA PÚBLICA PRÈVIA A L’ELABORACIÓ DEL PLA TERRITORIAL SECTORIAL PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES ENERGIES RENOVABLES A ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES, ENTITATS I EMPRESES

El procés s'havia obert anteriorment per a la ciutadania i entitats. Ara, s'afegeixen a la consulta les administracions públiques i les empreses.

La Subdirecció General d'Avaluació Ambiental de la Generalitat  ha iniciat per a administracions públiques, entitats  i empreses la consulta pública prèvia a l'elaboració del Pla territorial sectorial per a la implementació de les energies renovables a Catalunya (PLATER) que s'impulsa des de l'Institut Català de l'Energia.  

El PLATER establirà els criteris per a la instal·lació d’energies renovables a Catalunya i facilitarà el compliment de les fites necessàries en aquest àmbit per a la transició energètica de Catalunya cap a un model descarbonitzat l’any 2050. 

El motiu de la consulta és recollir les aportacions d’aquestes corporacions en relació amb els aspectes que haurà de tenir en compte l’avaluació ambiental del Pla. 

El resultat de la consulta es tindrà en consideració en l’elaboració del document d’abast, document que ha de fixar l’abast i el nivell de detall de l’avaluació ambiental del Pla, així com els principis de sostenibilitat, els objectius ambientals, els criteris ambientals estratègics i els indicadors que han de guiar la formulació del Pla i el seu procés d’avaluació ambiental. 

La consulta per a la ciutadania finalitzarà el dia 4 de juny. En el cas de la consulta per a les administracions públiques, entitats  i empreses, les propostes es recolliran fins a finals del mes de juny.  

Es pot accedir a la consulta mitjançant aquest enllaç

 Vilafranca del Penedès, 24 de maig de 2023

Destaquem