Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SEGELL INFOPARTICIPA D’EXCEL·LÈNCIA EN LA TRANSPARÈNCIA PER AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Amb una puntuació d’un 94% d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès és un dels 10 consells comarcals que han rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet públics els guardons InfoParticipa 2023 als 130 ajuntaments (14% dels municipis de Catalunya), els 10 consells comarcals (24%) i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica a les webs i els portals de Transparència de les administracions públiques; en concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui saber quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos i quines eines de participació ciutadana ofereixen les administracions. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa.

Per atorgar el Segell es tenen en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès treballa permanentment per organitzar, actualitzar i millorar els continguts de la web corporativa i el portal de Transparència; per això, malgrat cada any augmenta el nivell d’exigència qualitativa per obtenir aquest reconeixement a l’excel·lència en la Transparència, ha rebut el Segell Infoparticipa per 9è any consecutiu des que es van començar a avaluar els consells comarcals l’any 2015.

L’acte de lliurament dels Segells es va fer el dimarts 9 d’abril a la sala d’actes del Rectorat de la UAB. Aida Batet, consellera d’Atenció Ciutadana, Digitalització i Transparència del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va recollir el Segell Infoparticipa en nom de la corporació.

Vilafranca del Penedès, 17 d’abril de 2024

 

Imatges relacionades

Destaquem