Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SERVEI D’ATENCIÓ INTEGRAL LGTBI

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa en marxa un servei de proximitat per donar resposta a la situacions de discriminació i per acompanyar, donar suport i informar sobre la diversitat sexual i de gènere.

 El dijous 2 de febrer es va presentar públicament el Servei d’Atenció Integral LGTBI, que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa amb el suport de la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat.

 

 

 

Jordi Bosch, president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, va explicar que aquest servei de suport, consulta, assessorament i acompanyament es prestarà en xarxa a tots els municipis de la comarca. “Es resoldran consultes de caire legal, administratiu, sanitari i de qualsevol tipus que ens vulguin plantejar. Treballarem amb les persones en tot allò que necessitin i, si sorgeix alguna entitat a la comarca que treballi amb aquest col·lectiu, també li oferirem el nostre suport”.

Mireia Mata, directora general d’Igualtat, va afirmar que “Catalunya és un país respectuós i exercir els drets de la diversitat sexual és una riquesa com a societat. Els drets de les persones LGTBI no han de ser només metropolitants, els han de poder exercir a tot el país”. També va felicitar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per ser una comarca pionera en oferir aquest servei: “els que van al davant són els que més s’ho creuen”.

Finalment, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va dir que “estem orgullosos de poder apropar els serveis als nostres municipis, de ser una comarca pionera i de poder donar suport a les persones en aquest àmbit amb la mateixa normalitat com ho fem en qualsevol altre”.
Per concertar hora de visita amb el Servei d’Atenció Integral LGTBI del Consell Comarcal de l’Alt Penedès cal trucar al telèfon 93 8900000 o contactar a través de l’adreça de correu electrònic igualtat@ccapenedes.cat.

 

 

 

L’acte de presentació d’aquest nou servei es va cloure amb la presentació del llibre Construccions identitàries, vivències trans, a càrrec de la seva autora, la fotògrafa Mar Llop.
L’autora recull en imatges els canvis físics de diverses persones que estan transitant, també explica breument alguns conceptes i vivències associats al món trans i presenta imatges d’algunes persones que ja han acabat el procés de trànsit.

Mar Llop va explicar que amb el llibre volia ajudar a trencar els estereotips de l’imaginari popular sobre les persones trans mostrant persones molt diverses, algunes molt preparades. El llibre també pot servir d’ajut a les persones que inicien el procés de trànsit (un moment molt fràgil en les seves vides) i als seus familiars i amics.

Vilafranca del Penedès, 2 de febrer de 2018

 

 

Destaquem