Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SESSIÓ INFORMATIVA PER A PERSONES JOVES SOBRE EL SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat una píndola informativa per a persones joves que estiguin interessades a dur a terme una tasca com a voluntàries i alhora gaudir d’una experiència educativa no formal i de desenvolupament personal mitjançant el Servei de Voluntariat Europeu.

 

El Servei de Voluntariat Europeu és una acció del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. Té com a objectiu promoure la mobilitat i l’intercanvi de persones joves d’entre 17 i 30 anys oferint-los l’oportunitat de conèixer altres maneres de viure, cultures i idiomes, i formar-se col·laborant en el treball diari d’una entitat no lucrativa d’un altre país, normalment europeu.
La Comissió Europea subvenciona les despeses de viatge, allotjament, manutenció, diners de butxaca, transport local, classes d’idioma de la llengua oficial del país de destinació i assegurança sanitària, al llarg de tota la durada del projecte. Les persones joves voluntàries compten amb el suport i ajuda de l’entitat d’enviament i acollida abans, durant i després del projecte.

 


Les estades a l’estranger poden tenir una durada mínima de 2 setmanes i màxima de 12 mesos. Les persones joves poden participar en multitud de projectes de diferents àmbits: art, cultura, medi ambient, joventut, esports, assistència social, inclusió de col·lectius desafavorits, implicació civil, cooperació al desenvolupament, alfabetització, programes d’educació no formal, tecnologies de la informació i la comunicació, etc.
Amb l’experiència del Voluntariat Europeu, les persones joves adquireixen habilitats i coneixements de gran importància en el context personal i professional. Aquest procés és reconegut per la Comissió Europea amb un certificat que l'acredita: el Youthpass.
Les persones joves que estiguin interessades a informar-se sobre el Servei de Voluntariat Europeu es poden inscriure a la píndola informativa de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès que es farà el dijous 25 de febrer, a les 18,30h, a la seu del Consell Comarcal. La inscripció es pot fer via Internet, al web www.dinamo.cat, o presencialment, a l’Oficina Jove de l’Alt Penedès i als Serveis Municipals de Joventut.
Vilafranca del Penedès, 25 de gener de 2016
 

Destaquem