Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

En la darrera sessió del plenari del Consell d’Alcaldes celebrada el dijous 23 de novembre, es va informar sobre el projecte de camins esportius de l’Alt Penedès i sobre el programa de reforma i millora d’equipaments locals; ambdós de la Diputació de Barcelona.

 

En el primer punt de l’ordre del dia, el director del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà, i la subdirectora de Tecnologia i Serveis del Consorci, Marta Arderiu, van explicar l’estat actual de la implantació de l’Administració electrònica a la comarca de l’Alt Penedès.

Arderiu va recordar que, per donar compliment a les lleis 39 i 40 de Procediment administratiu, les administracions han de fer ús obligatòriament de l’Administració electrònica. A més, els avantatges de la seva utilització estan àmpliament demostrats: la gestió administrativa s’ordena i s’estalvien recursos humans i econòmics (com més petita és una administració, major és l’estalvi relatiu). Sanromà va explicar que el Consorci AOC té l’objectiu d’unificar la manera de treballar de les administracions catalanes; per fer-ho, han creat nombrosos programes gratuïts integrats entre si i han creat un sistema d’homologació dels programes fets per les empreses privades.

Alguns alcaldes van plantejar la dificultat pràctica de fer servir aquestes eines electròniques quan la potència de la xarxa d’Internet és deficient en alguns municipis. Manel Sanromà va respondre que, si les directrius de Govern no canvien, hi ha la voluntat de fer arribar la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya en el termini de 5 anys.

 

 

En el segon punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, el cap de l’Oficina d’Equipaments Esportius de la Diputació de Barcelona, Albert Abaurrea, i l’arquitecte de la mateixa oficina, Sergi Lois, van explicar el Projecte de camins esportius. Aquests camins han de complir 3 requisits: s’ha de poder segregar el trànsit rodat (si n’hi ha), han de ser d’abast supralocal i han d’esdevenir físicament accessibles.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va presentar 3 sol·licituds d’ajut a la Diputació per adequar camins de l’eix del Foix, de la riera de Mediona-Riudebitlles i camins del Monestrell com a camins esportius. A finals de 2017, la Diputació contractarà un estudi per proposar i avaluar econòmicament les adequacions a fer en aquests camins susceptibles d’esdevenir camins esportius i a finals de 2018 farà la devolució al Consell Comarcal i als ajuntaments i els presentarà les noves línies de subvenció.

 

 

Finalment, en el tercer punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, i el coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació, Josep Gonzàlez-Cambray, van informar els alcaldes sobre una nova línia d’ajuts per als ajuntaments: el Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals.

Es tracta d’una línia de subvenció amb concurrència competitiva i es finançaran els projectes que obtinguin una major puntuació en base als criteris que s’especifiquen a la convocatòria (el termini de la qual finalitza el 15 de desembre). Com a contrapartida, els projectes que obtinguin subvenció estaran finançats al 100%. Els projectes s’hauran d’executar durant el període 2018-2019 (sense possibilitat de pròrroga) i es destinaran a fer petites reformes o millores en els equipaments municipals.

Vilafranca del Penedès, 28 de novembre de 2017

 

Destaquem