Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

En la darrera sessió del plenari del Consell d’Alcaldes es van presentar els programes desplegats per al Diputació de Barcelona a l’Alt Penedès en l’àmbit de l‘Atenció a les Persones

 

El dijous 15 de febrer es va celebrar sessió ordinària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, amb la incorporació dels nous alcaldes de Pacs del Penedès, Montserrat Mascaró, i les Cabanyes, Agustí Vallverdú.

En el primer punt de l’ordre del dia, la consellera d’Empresa i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Susanna Mérida, va presentar als alcaldes l’estudi preliminar sobre valoració i potencial de comercialització dels polígons d’activitat econòmica de la comarca.

 

 

Mérida va explicar que l’estudi respon a “l’objectiu establert des del Consell Comarcal d’aconseguir que noves empreses s’instal·lin als nostres polígons. Una de les maneres d’aconseguir l’objectiu és conèixer el potencial de comercialització dels polígons i donar-lo a conèixer a través del web de polígons de l’Alt Penedès (www.poligonsaltpenedes.com)”.

Es va lliurar a cada alcalde un informe preliminar sobre els polígons del seu municipi, que cada ajuntament haurà de revisar per tal que el Consell Comarcal pugui fer públic aquest estudi durant el mes de març i pugui dur a terme iniciatives per visibilitzar el web de polígons.

En el segon punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, el nou responsable de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, l’inspector Javier Sancho, es va presentar als alcaldes. Sancho va avançar que mantindria l’estratègia de proximitat i la línia de treball dels seus predecessors i que procuraria enriquir-la amb la seva experiència. L’inspector va insistir en la necessitat de comptar amb la coresponsabilitat de la ciutadania i de les administracions del territori: “No només hem de creure en el nombre de mossos, sinó en el nombre de persones de la comarca... tots som part de la solució”.

 

 

En el tercer punt de l’ordre del dia, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, va presentar els programes desplegats a l’Alt Penedès per la Diputació en els àmbits de Benestar Social, Respir, Salut Pública, Consum, i Igualtat i Ciutadania. Els objectius d’aquest programes són lluitar contra la pobresa i les desigualtats, i promoure l’autonomia personal i la participació social.

Un dels serveis que presta la Diputació amb més implantació territorial i alt grau de satisfacció és el Servei Local de Teleassistència. Aquest servei fomenta l’autonomia de les persones grans o dependents i a la comarca de l’Alt Penedès en són usuàries 2.256 persones; el 13,59% de les persones majors de 65 anys i el 40,34% de les persones més grans de 80 anys. Com a novetat, augmenta la instal·lació de dispositius de teleassistència avançada, amb detectors de foc o fum, de mobilitat i de caigudes.

 

 

En el marc de la lluita contra la pobresa energètica, destaca el programa preventiu d’auditories energètiques; a la comarca de l’Alt Penedès actualment hi ha 80 auditories en execució en llars en situació de vulnerabilitat.

Altres línies fonamentals de col·laboració amb els ajuntaments i el Consell Comarcal són les accions de prevenció adreçades a la infància i l’adolescència en risc, les de foment d’estils de vida saludable, i les actuacions relatives a polítiques de dones i LGTBI. En aquest àmbit, destaquen el programa contra l’assetjament sexual en espais públics d’oci i el programa de suport psicològic a les dones víctimes de violència masclista i als seus fills.

Meritxell Budó va explicar també que la Diputació de Barcelona, a través dels serveis públics de Consum del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ha intensificat des de fa mesos les accions d’acompanyament als consumidors en les seves reclamacions per les clàusules abusives dels bancs.

 

 

Després de la darrera presentació, es va cloure el Consell d’Alcaldes amb el torn obert de paraules i el torn d’informacions de la Presidència.

Vilafranca del Penedès, 20 de febrer de 2018

Destaquem