Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SESSIÓ TELEMÀTICA DEL PLENARI DEL CONSELL D’ALCALDES I ALCALDESSES DE L’ALT PENEDÈS

Els ajuntaments adapten les festes majors per garantir la seguretat de la ciutadania i evitar rebrots de la COVID

El dijous 25 de juny es va celebrar telemàticament una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

El president, Cesar Herràiz, es va adreçar a tots els assistents afirmant que “de moment ho estem gestionant bé, perquè no hi ha hagut cap rebrot als nostres municipis”. Tot seguit, els alcaldes i alcaldesses van explicar quines decisions s’havien pres als seus ajuntaments sobre l’obertura de les piscines municipals i sobre la celebració de les festes majors.

Com que les previsions de la desescalada s’estan complint i s’ha permès la reobertura dels equipaments municipals, la majoria d’ajuntaments tenen previst obrir en breu les piscines, si no ho han fet ja. Això sí, amb limitacions d’aforament, sense cursets de natació ni activitats aquàtiques, amb un sistema de control d’accessos i, en molts casos, amb franges horàries per al bany (per evitar l’acumulació de persones al recinte i poder desinfectar els espais). Alguns ajuntaments han contractat aplicacions mòbils específiques perquè els veïns puguin inscriure’s a les diferents franges horàries i perquè les persones que controlen els accessos puguin saber en tot moment el nivell d’ocupació de les instal·lacions.

Pel que fa a les festes majors, després de consultar-ho amb les entitats i les comissions de festes de cada municipi, s’ha optat per tirar endavant les festes majors amb un format adaptat a les circumstàncies: estaran adreçades majoritàriament al veïnat del municipi, no s’organitzaran àpats populars ni activitats nocturnes d’accés lliure (empalmades, concerts, balls), les activitats es faran majoritàriament a l’aire lliure o en espais tancats amb aforament limitat i el públic assegut, i s’optarà per espectacles de petit format en espais simultanis per evitar les aglomeracions.

Els municipis que no tinguin policia local demanaran la col·laboració dels agents de Protecció Civil per controlar els accessos i els compliment de les mesures de seguretat que s’estableixin en cada cas. Fins ara, la percepció majoritària és que la ciutadania actua de manera responsable i que es mantindrà aquesta responsabilitat i serà possible gaudir de les festes majors.

La voluntat dels alcaldes i alcaldesses és fer tot allò que sigui possible fer, però són plenament conscients que totes les previsions poden quedar en no res si hi ha un rebrot de la COVID i es retrocedeix a la fase 2.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va explicar que de manera immediata està previst que la Generalitat publiqui, a través del PROCICAT, plans sectorials de Seguretat que concretaran amb més claredat quines activitats es poden fer i quines no.

Vilafranca del Penedès, 26 de juny de 2020

 

Destaquem