Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SESSIÓ TELEMÀTICA DEL PLENARI DEL CONSELL D’ALCALDES I ALCALDESSES DE L’ALT PENEDÈS

Els ajuntaments i el Consell Comarcal difondran el protocol per a la contractació de temporers quan acabin els treballs de la Comissió per a la Verema

El dimecres 29 de juliol es va celebrar telemàticament una sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

La sessió, presidida pel president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès i alcalde d’Avinyonet del Penedès, Cesar Herràiz, tenia 3 punts clau a l’ordre del dia:  definir el canal correcte i oficial per informar els ajuntaments en detall sobre la COVID-19, les mesures sanitàries per als temporers per la verema 2020 a Alt Penedès, i l’obertura de les escoles per al curs 2020-2021.

Els alcaldes fa temps que demanen a la Generalitat poder disposar regularment de dades actualitzades i fàcils d’interpretar que els ajudin a: entendre les decisions que es prenguin des de la Generalitat, prendre decisions pròpies, poder explicar aquestes decisions a la ciutadania i poder contrastar les informacions que publiquen els mitjans de comunicació comarcals.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, va informar els assistents que properament se celebrarà una reunió telemàtica amb tots els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Penedès i el Garraf i representants del Departament de Salut de la Generalitat per parlar sobre les dades de la COVID.

L’alcalde de Vilafranca va explicar que el més important no és saber si hi ha un rebrot en un municipi i quantes persones han donat positiu, sinó fer un bon rastrejament i tenir el rebrot controlat per evitar nous contagis.

El següent tema tractat va ser l’arribada de temporers per a la campanya de la verema i les mesures sanitàries que s’estan preparant al respecte. Pere Regull va informar que la Comissió de la Verema està acabant els treballs preparatius i que molt aviat es faran públics. A través del Consell Comarcal, es farà arribar també a tots els ajuntaments el protocol per a les explotacions vitícoles que vulguin contractar temporers i es demanarà la seva col·laboració per fer-lo arribar a tots els viticultors i les empreses vitícoles de la comarca.

L’últim punt de l’ordre del dia del Consell d’Acaldes i Alcaldesses va ser l’obertura de les escoles per al curs 2020-2021.

A petició dels alcaldes, des del Consell Comarcal s’elevarà una petició a la Generalitat i a la Diputació perquè destinin recursos extraordinaris per a aquells ajuntaments que assumeixen les despeses de la neteja i seguretat de les escoles, ja que complir els protocols sanitaris de la COVID proposats pel Departament d’Educació comportarà incrementar el pressupost per a la neteja i la seguretat dels espais.

El president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès, Cesar Herràiz, va afirmar que “a finals d’agost tindrem un panorama més clar, tal com va passar el mes passat quan havíem de decidir que fer amb les festes majors, els casals d’estiu i les piscines municipals. Mentrestant, mantenir la comunicació oberta entre tots els alcaldes i alcaldesses en ha anat molt bé i hem pogut fer una bona feina”.

Vilafranca del Penedès, 31 de juliol de 2020

 

Destaquem