Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SI ES TÉ UNA HIPOTECA AMB CLÀUSULA TERRA, EL CONSELL COMARCAL RECOMANA INFORMAR-SE

Davant la probable declaració de nul·litat de les clàusules terra o sòl de les hipoteques, el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès recomana a totes les persones que tinguin una hipoteca amb aquest concepte que facin una consulta gratuïta abans de modificar les condicions econòmiques i sobre la possibilitat de recuperar-ne l’import.

 

L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) va interposar fa 5 anys una demanda per a l’eliminació de les clàusules sòl i la devolució de les quantitats cobrades per aquest concepte. En els propers dies està previst que es produeixi la sentència, que probablement serà favorable a ADICAE, perquè fins ara s’han desestimat tots els recursos interposats per les entitats bancàries. La sentència serà extensiva a tots els clients que tinguin contractada una hipoteca amb clàusula sòl, perquè la demanda és col·lectiva.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès recomana als titulars d’hipoteques que desconeguin les condicions de la seva hipoteca o que vulguin millorar-ne les condicions, que s’assessorin al Servei d’Habitatge per tal de valorar les diferents opcions ofertes per les entitats financeres i poder triar les que considerin més favorables.

A més d’informar i assessorar gratuïtament sobre la compra d’habitatges i sobre les hipoteques, el Servei Comarcal d’Habitatge també atén consultes relacionades amb el lloguer (condicions del lloguer, impossibilitat de pagar les quotes pactades, lloguer social, ajuts o borsa d’habitatge de lloguer) i sobre totes les mesures existents destinades a evitar la pèrdua de la llar.

Aquest servei és d’especial importància per a les persones i les famílies que es troben immerses en processos judicials d’execució hipotecària o desnonaments per impagament del lloguer i per a les persones i famílies que han estat desnonades.

Però sempre és millor consultar, abans d’arribar a situacions límit i abans de contraure nous compromisos econòmics, com ara: signar una hipoteca, intentar millorar la hipoteca reduint la quota mensual o signar un contracte de lloguer.

Vilafranca del Penedès, 3 de març de 2016
 

Destaquem