Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SUBVENCIONS PER A L’OBERTURA DE NOUS ESTABLIMENTS COMERCIALS EN LOCALS BUITS, PER REFORMAR, AMPLIAR O MILLORAR ELS JA EXISTENTS I PER A ALTRES ACCIONS D’ACTIVACIÓ COMERCIAL

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ajuda a tramitar ajuts per a l’activació comercial adreçats als autònoms, les empreses, els ens locals i les associacions de comerciants

El Consell Comarcal forma part de la xarxa de punts d’assessorament per a emprenedors i empreses, que ajuda a la consolidació de negocis i a tramitar els ajuts que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat per a comerços, serveis, artesania i moda.

Són subvencionables les despeses derivades de l’obertura de nous comerços, tallers mecànics, establiments de serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreries i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, bars, cafeteries i restaurants, serveis de menjar preparat i càtering, i agències de viatges.

També són subvencionables les despeses en concepte de reformes, en locals oberts fa més de 5 anys, en parades de mercat sedentari i no sedentari, i les despeses per a la instal·lació de tancaments automàtics.

Altres conceptes subvencionables són les accions de suport a les entitats representatives del sector del comerç, la creació d’àrees de promoció econòmiques urbanes, les accions de suport al sector de l’artesania, les actuacions per a la transformació digital de la indústria de la moda i per a la millora de les marques de moda catalanes.

Algunes de les actuacions subvencionables s’hauran d’haver realitzat entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de setembre de 2023. La subvenció serà del 50% de les despeses amb un màxim de 5.000 €.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquesta convocatòria és des del 22 de juny fins al 19 de juliol de 2023 a les 14 h, o fins a l’exhauriment dels fons de la convocatòria.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que hi ha a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. A la mateixa pàgina s’especifica la documentació que cal presentar d’acord amb les bases de la convocatòria.

Les empreses de l’Alt Penedès que vulguin rebre informació i assessorament sobre aquests ajuts han de sol·licitar entrevista amb cita prèvia per Internet (Empresa i Emprenedoria) al Servei de Desenvolupament econòmic i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, trucant al telèfon 938 900 000 ext. 122 o 124, o a través del correu electrònic procom@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 22 de juny de 2023

 

Destaquem