Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SUBVENCIONS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER PER A PERSONES JOVES FINS A 35 ANYS

Fins al 5 d’abril de 2023 està obert el termini de presentació de sol•licituds per a la convocatòria de subvencions de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya

Les subvencions estan destinades a pagar parcialment la renda del lloguer d'un habitatge o una habitació o la renda d’un contracte de cessió en ús.

L’import de la renda mensuals del lloguer o el preu de cessió de l’habitatge no pot ser superior a 650 € mensuals; excepte  les famílies nombroses, les famílies monoparentals i les unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat i amb barem de mobilitat favorable, que poden arribar als 900 € mensuals. Pel que fa al lloguer d’habitació, la renda mensual no pot ser superior a 350 €.

L’import de la subvenció dependrà de l’import de lloguer, els ingressos, la unitat familiar i les condicions personals. L’import mínim serà de 20 € mensuals i pot arribar fins a un màxim de 250 €.

La mitjana del preu del lloguer a Catalunya durant el 2022 ha estat de 600 euros mensuals aproximadament; aquesta quantitat és més del 50% del salari mínim i és una quantitat molt elevada si tenim en compte les recomanacions a nivell internacional  que indiquen que dedicar més d’un 30 o un 40% dels ingressos  al pagament de lloguer pot provocar dificultats econòmiques a les persones i les famílies.

El nombre de persones i famílies que viuen de lloguer a l’Alt Penedès s’ha incrementat de forma significativa des de l’any 2005 i l’increment s’ha accelerat des de l’any 2008, amb les dificultats per accedir a una hipoteca. Així, l’any 2005 es van signar 504 contractes de lloguer; enfront dels 1.946 contractes de llogar signats l’any 2022.

Segons dades de l’IDESCAT, l’any 2022 hi havia prop de 6.000 habitatges en règim de lloguer a la comarca de l’Alt Penedès, i la persona titular del contracte era menor de 35 anys en més de la meitat dels casos

Les subvencions per al pagament del lloguer de l’Agència de l'Habitatge de Catalunya són gestionades a la comarca pel Servei d’Habitatge del Consell Comarcal, excepte per als municipis de Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès que són gestionades pels respectius ajuntaments. L’any 2022 el Consell Comarcal va tramitar prop de 1.000 sol·licituds.

Les subvencions s’han de sol·licitar preferentment per Internet (trobareu l’enllaç per al tràmit a la web del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal). Les persones que tinguin dubtes poden enviar un correu electrònic a ajutslloguer@ccapenedes.cat o telefonar al Servei Comarcal d’Habitatge (Tel. 93 890 00 00).

Les persones que tinguin més de 35 anys podran sol·licitar també subvencions en una convocatòria que s’obrirà l’11 d’abril i finalitzarà el 12 de maig.

Vilafranca del Penedès, 23 de març de 2023

Destaquem