Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TOTA LA INFORMACIÓ DELS POLÍGONS DE L’ALT PENEDÈS, EN UN WEB

El dijous 11 de maig, el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va presentar el web www.poligonsaltpenedes.com del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que aplega informació detallada sobre els 68 polígons de la comarca.

El web ha estat creat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, responent a una proposta de la Taula per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès, i ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

La consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, Susanna Mérida, va explicar que “l’objectiu d’aquest web és contribuir a la dinamització econòmica del territori, captar noves empreses perquè s’instal·lin als polígons de l’Alt Penedès, de manera que contribueixen a crear nous llocs de treball i ens ajudin a pal·liar l’impacte de la crisi econòmica”. Mérida va explicar que el Consell Comarcal, com a administració supramunicipal, ha liderat i creat aquest recurs que ara es posa a disposició dels ajuntaments i les empreses de manera gratuïta. També va explicar que l’objectiu de futur de l’Àrea de Promoció Economica i Comarcal és difondre l’eina, posicionar-la i mantenir-la actualitzada.

 

La informació del web www.poligonsaltpenedes.com està georeferenciada, conté nombrosos mapes interactius (amb eines Google Maps) i elements multimèdia, per accedir a la informació de manera ràpida i senzilla. Permet fer cerques avançades i creuades en 3 àmbits: municipis, empreses i parcel·les i naus industrials disponibles

Els 68 polígons que hi ha a l’Alt Penedès ocupen una superfície total de 10M m2, dels quals 600.000 m2 corresponen a sòl industrial disponible. En concret, hi ha 89 naus i 27 parcel·les disponibles (moltes d’elles de gran extensió i, per tant, divisibles).

Hi ha un total de 1.164 naus industrials construïdes que corresponen a 744 empreses diferents. A més, hi ha 300 naus industrials que no estan contemplades com a sòl disponible però en les quals no s’ha identificat cap activitat.

Per a cada polígon, el web recull informació sobre la seva localització, les característiques urbanístiques, les empreses ja instal·lades, les naus i parcel·les disponibles, infraestructures i serveis, i aspectes relacionats amb la mobilitat. Per a cada empresa, el web recull informació sobre nom, població, polígon on està ubicada, tipus d’activitat, sector d’activitat econòmica i enllaç web.

 

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va explicar que “és important tenir les eines necessàries per ordenar el territori; que no passi com abans, que es requalificava el sòl industrial com a sòl urbanitzable o de serveis en funció de les necessitats del moment, sense una planificació de les necessitats a mitjà o llarg termini. Volem captar empreses que siguin sostenibles en el temps, sostenibles econòmicament i sostenibles mediambientalment (compatibles amb la preservació del paisatge vitivinícola)”.

 

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va afirmar que l’Alt Penedès és la primera comarca que posa en funcionament una eina d’aquestes característiques i que la Generalitat col·laborarà amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la resta d’administracions de Catalunya per compartir informació i implantar una eina similar d’àmbit català, com ha fet amb el mapa de comerços de Catalunya i com està fent amb el mapa de centres i grups de recerca. Baiget va reivindicar les polítiques industrials “perquè l’experiència europea ens ha demostrat que els territoris més industrialitzats resisteixen millor els cicles econòmics”.

Vilafranca del Penedès, 16 de maig de 2017

Destaquem