Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball conjunt entre el CCAP i el CCBP per la industria al Penedès

Destaquen la importància d’un sector industrial de qualitat per al Baix i l’Alt Penedès en defensa dels llocs de treball

Els representants dels consells comarcals de l’Alt Penedès i del Baix Penedès s’han reunit avui divendres, 18 de setembre, per compartir estratègies per millorar el futur industrial de les dues comarques.

Després de veure com es feien públiques les notícies de les diferents indústries del territori que amenacen amb tancaments totals o parcials de les seves fàbriques a les dues comarques, els governs de les dues institucions comarcals volen sumar energies i esforços per contribuir a l’estratègia sobre el futur industrial al territori i en defensa dels llocs de treball.

A la trobada hi han participat els dos presidents comarcals, Xavier Lluch i Joan Sans, acompanyats pels vicepresidents Albert Tort i Jaume Casañas.

Els dos consells comarcals han volgut compartir i estudiar propostes de treball conjunt per tal de salvar la indústria actual i també per cercar noves indústries que s’hi vulguin establir. Els màxims representants de les dues institucions comarcals han destacat l’aposta per un teixit industrial de qualitat a les dues comarques.

Han defensat que la Vegueria del Penedès ha de saber diversificar el seu teixit productiu i establir un equilibri entre el sector primari (la pagesia i el sector del vi i la vinya), el sector industrial multisectorial i també el sector terciari, on el turisme hi juga un rol predominant. Al mateix temps, reclamen a la Generalitat un paper actiu per salvar el màxim de llocs de treball i d’empreses, i alhora recorden la necessitat d’inversions al territori (especialment en infraestructures clau), polítiques actives d’ocupació, formació i reconversió industrial.

Han conclòs que és necessari crear un espai de trobada i de treball conjunts a escala intercomarcal per actuar ràpid i eficientment en cas de futurs escenaris de perill per al territori; i que cal compartir estratègies, informacions i oportunitats i fer reivindicacions conjuntes davant les administracions superiors, per fer les dues comarques més competitives.

En aquest sentit, proposaran també espais de trobada amb la resta de comarques de la Vegueria, el Garraf i l’Anoia, sense oblidar el rol de la Delegació del Govern de la Generalitat, que ha de fer d’enllaç amb els programes de promoció i creixement industrials en clau de país. En breu volen demanar una trobada amb el delegat del Govern per plantejar una estratègia conjunta, no només en clau intercomarcal sinó que serveixi per enfortir el rol de la Vegueria, tenir una visió global i impulsar la Taula de la Indústria de la Vegueria Penedès.

La COVID està provocant un conjunt de situacions que ningú no podia preveure, per això des dels consells comarcals llancen un missatge d’unitat, de fer pinya, i de treballar en pro del territori i de la seva gent amb responsabilitat política.

Vilafranca del Penedès, 18 de setembre de 2020

Destaquem