Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

UNA DELEGACIÓ DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA VA VISITAR EL SERVEI D’HABITATGE DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Per recomanació de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya de la Generalitat, el dimecres 17 de febrer una delegació de la Mancomunitat de la Ribera Alta es va reunir amb el conseller comarcal d’Habitatge, Pere Soler, i amb els tècnics dels Servei.

 

La Mancomunitat vol impulsar un servei d'habitatge i, per aquest motiu, es va adreçar a la Generalitat de Catalunya, que li va aconsellar la visita a l’Alt Penedès ateses les similituds demogràfiques, competencials i d’organització d’ambdós territoris i atès l'ampli ventall de projectes que s'ofereixen des del Servei Comarcal d’Habitatge i la qualitat tècnica i humana d'aquests.

 

 

La visita va consistir en una reunió de treball en què es van presentar els programes, projectes i serveis del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en matèria d'Habitatge, tot ells adreçats a prevenir problemàtiques derivades de l’impagament (desnonaments), informar sobre els drets i les obligacions dels llogaters i compradors i facilitar l’accés a l’habitatge.

La delegació valenciana buscava models de referència per iniciar el seu Servei d'Habitatge i, en aquest sentit, es va posar èmfasi en el suport personal i en l’enfocament integral de les demandes de les persones que s’adrecen al Consell Comarcal. En concret, el Servei Comarcal d’Habitatge treballa de manera coordinada amb els Serveis Socials del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Vilafranca, els serveis comarcals de Consum, Ocupació i Joventut, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de la comarca, l'Administració de Justícia i diverses associacions orientades a garantir el dret a l’Habitatge.
Juntament amb aquesta atenció integral a les persones i les famílies, la mediació amb l’Administració de Justícia i amb les entitats financeres són les eines més destacades per garantir el dret fonamental de l’habitatge.

Vilafranca del Penedès, 22 de febrer de 2016
 

Destaquem