Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VALOR I SERVEI PÚBLIC DE LES ESCOLES DE MÚSICA

El dijous 17 de maig es va celebrar una sessió de treball al Consell Comarcal de l’Alt Penedès per exposar com s’entén actualment el servei públic d’una escola de música municipal o comarcal i per conèixer la nova oferta de l’Escola de Música de l’Alt Penedès de cara al curs escolar 2018-2019.

 

Aquesta sessió de treball s’inclou dins un programa d’assessorament que duu a terme la Diputació de Barcelona per posar en valor la feina de les escoles de música i, en el cas de l’Escola de Música de l’Alt Penedès, per impulsar nous projectes i fer propostes de millora 10 anys després de la seva creació.

 

 

 

Hi van participar alcaldes i regidors d’Ensenyament de la comarca, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; la consellera comarcal d’Ensenyament, Carme Villanueva; la directora de l’Escola de Música de l’Alt Penedès, Sílvia Romera; el director de l’Escola de Música de Santa Perpètua de Mogoda, Eliseu Ribes, i la tècnica d’Ensenyament del Servei de Suport Municipal de la Diputació de Barcelona, Montse Barbosa.

Montse Barbosa va ressaltar els dos grans vessants socials de l’ensenyament musical: el desenvolupament de competències clau per a la ciutadania en els usuaris i la formació com a eina de participació i cohesió social. Alhora va explicar que la jornada que el professorat dedica a la gestió i la coordinació d’activitats fora de l’aula és clau perquè les escoles de música siguin una eina de dinamització cultural als municipis.

En comparació amb el passat, avui es concep les escoles de música com a escoles inclusives que treballen per a la transformació col·lectiva: estan obertes a la diversitat d’interessos i als diferents tipus de música i tendències, i no pretenen identificar el talent d’uns pocs sinó treballar per desenvolupar les capacitats expressives de tots.

Pel que fa a l’Escola de Música de l’Alt Penedès, la intenció és fer créixer el seu impacte oferint noves activitats formatives de curta durada i noves activitats obertes a la ciutadania, en col·laboració amb els ajuntaments i els agents socials i culturals.

La sessió de treball es va tancar amb una actuació del grup NKaputxats-Jazz Band, format per 10 alumnes de l’EMAP de 8 municipis diferents i dirigits pel professor de l’EMAP Esteve Rodríguez.

Vilafranca del Penedès, 21 de maig de 2018
 

Destaquem