Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VISITA DE LA DIPUTADA EVA MENOR A L’ALT PENEDÈS I A LA PLANTA DE GCR GROUP PER CONÈIXER DE PRIMERA MÀ L’IMPACTE DEL PROGRAMA DE SUPORT AL SECTOR DE L’AUTOMOCIÓ

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha visitat la comarca de l'Alt Penedès per veure l'impacte del Programa de Suport al Sector de l'Automoció.

La visita ha permès conèixer de primera mà les accions impulsades pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès dins el Programa de Suport al Sector de l'Automoció, promogut per la Diputació de Barcelona. Aquest programa ha destinat 1,5 MEUR a impulsar la transformació de la indústria de l'automoció cap a la mobilitat sostenible i a revertir els efectes de la crisi que amenaça al sector.

Aquest seguiment ha comportat la visita de la planta de GCR Group a la Bisbal del Penedès, l'empresa que reindustrialitzarà les instal·lacions que ocupava Robert Bosch a Castellet. Han acompanyat a la diputada en la seva visita el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès,  Xavier Lluch; el vicepresident, Lluís Valls, i la consellera de l'Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, Cristina de la Cruz. També hi han participat els responsables tècnics del SOC, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal que coordinen les tasques de suport per a la implementació del projecte de GCR Group a l’Alt Penedès.

Aquesta empresa, que té dues plantes operatives a Catalunya, ha presentat un sòlid projecte industrial per a la planta de Castellet, amb una previsió d'ocupació al voltant del centenar de llocs de treball, dels quals almenys 60 serien treballadors afectats pel tancament de Robert Bosch.

L'acord de reindustrialització de Robert Bosch Castellet es va tancar amb èxit amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Indústria, i també amb la col·laboració dels sindicats i els treballadors i les treballadores de Robert Bosch.

A més de pla de reindustrialització del sector a la comarca, que ha permès la reindustrialització exitosa de Robert Bosch, la resta d’actuacions impulsades pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès dins el Programa de Suport al Sector de l'Automoció s’han centrat en millorar la competitivitat i l'eficiència energètica del sector, promoure la col·laboració interempresarial per afavorir la implantació de l'hidrogen i l'electromobilitat, i promoure la modernització dels tallers mecànics.

L'Alt Penedès és una de les 8 comarques de la província de Barcelona que forma part d’aquest programa i que té un 'índex d'especialització en automoció més alt. A la comarca hi ha 8 grans empreses vinculades a la fabricació de vehicles i components, amb gairebé 1.400 llocs de treball i una facturació de 470.944 MEUR. A més, hi ha una cinquantena d'empreses dins la cadena de valor de fabricació de l'automoció, que donen feina a uns 670 treballadors..

Vilafranca del Penedès, 11 de novembre de 2022

 

Destaquem