Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

WWW.PENEDESCULTURA.CAT, AGENDA I CATÀLEG D’ACTIVITATS CULTURALS DE L’ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Diputació de Barcelona van presentar en roda de premsa la nova versió, modernitzada i ampliada, del web del Servei Comarcal de Cultura

 

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Raimon Gusi, conseller comarcal de Cultura, i Josep M. Vall, assessor de Cultura de la Diputació de Barcelona, van presentar en roda de premsa les novetats del web del Servei de Cultura del Consell Comarcal i les novetats en matèria de Cultura del Catàleg de Serveis 2018 de la Diputació. Després es van reunir amb les persones responsables, a nivell tècnic i polític, de les regidories de Cultura dels ajuntaments de l’Alt Penedès per presentar el nou web i per presentar les línies de subvenció 2018 d’ambdues institucions.

 

 

 

Josep M. Vall, assessor de Cultura de la Diputació, va explicar que la principal novetat del Catàleg 2018 són les subvencions als ajuntaments per a projectes mancomunats. També va explicar que gràcies a una subvenció del Catàleg 2017 el Servei de Cultura del Consell Comarcal ha pogut actualitzar un dels seus projectes estrella, el web www.penedescultura.cat, que agrupa l’oferta culturals dels municipis de la comarca.

Raimon Gusi, conseller comarcal de Cultura, va presentar el nou web, que consta d’una Agenda d’Activitats Culturals on prop de 400 agents culturals de l’Alt Penedès publiquen informació sobre les activitats que ells organitzen. “L’objectiu de l’Agenda és facilitar la difusió i millorar l’aprofitament de l’oferta cultural de la comarca, perquè les entitats i els petits ajuntaments tenen poc pressupost per donar-se a conèixer”. Les activitats que s’anuncien són públiques i majoritàriament gratuïtes; qualsevol persona que consulti l’Agenda hi trobarà activitats del seu interès.

La principal novetat del web www.penedescultura.cat és la creació d’un Catàleg on s’anuncien activitats culturals per ser programades bàsicament pels ajuntaments. L’objectiu del Catàleg és doble: facilitar la contractació per part dels ajuntaments amb motiu de festes majors, casals infantils, festes de barri o similars, i facilitar que es contractin agents culturals de l’Alt Penedès. En aquest sentit, des del Consell Comarcal s’anima tots els agents culturals a anunciar-se gratuïtament al Catàleg.

 

 

 

Una altra novetat molt important de l’Agenda i del Catàleg d’Activitats Culturals del web www.penedescultura.cat és que es nodreixen també de les entrades que es fan a través dels webs dels serveis de Joventut i Educació del Consell Comarcal, tot i que la informació que finalment es publica a cada web i les cerques que es poden fer són diferents. Compartir bases de dades té un efecte multiplicador: amb els mateixos col·laboradors (agents culturals, juvenils i educatius), s’aconsegueix tenir més continguts i donar-los una major difusió.

Finalment, el nou web www.penedescultura.cat incorpora una relació del Calendari Festiu de l’Alt Penedès elaborat a partir de la informació que els ajuntaments han fet arribar al Consell Comarcal.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va dir que “amb el web del Servei de Cultura fem allò que és la raó de ser dels consells comarcals: prestar serveis als petits ajuntaments i posar-los a l’aparador per donar-los a conèixer. També ajudem les entitats, promovem la cultura a la comarca i donem servei a la ciutadania. I tot això amb una eina molt senzilla de fer funcionar”.

Vilafranca del Penedès, 15 de gener de 2018

 

Destaquem