Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XAVIER LLUCH, NOU PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El dissabte 25 de novembre es va celebrar el Ple extraordinari d’investidura en què es va elegir Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí i fins ara vicepresident comarcal, com a nou president del Consell Comarcal.

 

Lluís Valls, president accidental, i Xavier Rodado, secretari de la corporació, van constituir la mesa i van presidir inicialment el Ple. Un cop acceptades les renúncies com a president i com a conseller de Francesc Olivella, els membres de la mesa del Ple van explicar el procediment d’elecció del nou president: majoria absoluta en la primera votació (17 vots) o majoria simple en la segona (major nombre de vots a favor).

 

 

Xavier Lluch era el candidat del grup del PDeCAT i va ser escollit president per majoria absoluta amb el vot a favor dels 20 consellers del Govern presents (PDeCAT i PSC-CP) i del conseller del PP. Els altres dos candidats, Anna Baqués (CUP-PA) i Antoni Peñafiel (Entesa), van rebre el suport dels consellers dels seus respectius grups comarcals. I els 4 consellers d’ERC presents en el Ple van votar en blanc.

 

 

Després d’acceptar el càrrec i ocupar la presidència de la mesa, Xavier Lluch (PDeCAT) va donar el torn de paraula a cadascun dels portaveus. Lluís Caldentey (PP) va valorar positivament la feina feta durant la presidència de Francesc Olivella i va oferir també la seva col·laboració al nou president. Antoni Peñafiel (Entesa) va reclamar el lideratge del Consell Comarcal en el debat territorial. Anna Baqués (CUP-PA) va agrair el relleu polític perquè el seu grup no és partidari de la professionalització de la política. Pol Pagès (ERC) va explicar el vot en blanc pel desacord amb el pacte de Govern però per la voluntat d’arribar a acords. Francisco Romero (PSC-CP) va defensar el mateix pacte explicant que fins ara tots els acords del Govern han rebut el suport de, com a mínim, un grup de l’oposició. I finalment, Raimon Gusi (PDeCAT) va presentar el nou president com “un home de seny i de diàleg” i li va agrair que acceptés la responsabilitat que comporta la Presidència.

 

 

Xavier Lluch va fer el darrer parlament i va recordar algunes de les tasques en què treballa actualment el Consell Comarcal: entre d’altres, el sender de la Via Augusta, l’àmbit de prestació conjunta del servei de taxi, la diagnosi sobre la salut mental a la comarca, la millora de la Transparència, el suport als ajuntaments en matèria d’Administració electrònica, la gestió dels menjadors escolars i les beques de menjador, l’Escola de Música de l’Alt Penedès, l’Oficina Jove, els microcrèdits d’Habitatge, la promoció dels polígons industrials, el projecte “El Penedès, tasta’l” i, com a colofó, el Consorci de Promoció Turística del Penedès, una realitat en plena expansió.

Aprofitant que el Ple extraordinari d’investidura va coincidir amb la celebració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, el nou president també es va comprometre a continuar treballant per l’eradicació d’aquesta violència en totes les seves formes. Xavier Lluch també va tenir paraules de record vers els polítics presos injustament i vers els presidents de l’ANC i Òmnium.

 

 

De cara al futur, Lluch va destacar la necessitat de treballar des de l’àmbit comarcal i de la mà de la capital comarcal, Vilafranca, “per situar l’Alt Penedès estratègicament dins la Vegueria i a Catalunya i per ser més competitius sense que se’ns trinxi la comarca”. Va tancar el seu parlament amb paraules d’agraïment a totes les persones que d’una o altra manera han cregut en ell i li han donat suport, primer com a candidat a alcalde, després com a alcalde i conseller comarcal, i ara com a president del Consell Comarcal .

Vilafranca del Penedès, 27 de novembre de 2017

Destaquem