Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XERRADA “PARLEM SOBRE DROGUES”

JOVENTUT DE L’AJUNTAMENT DE SUBIRATS I EL SERVEI DE PREVENCIÓ DE DROGODEPENDÈNCIES DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS ORGANITZEN UNA XERRADA PER A MARES I PARES D’ADOLESCENTS

L’objectiu de la xerrada és dotar a les mares i els pares d’eines educatives per realitzar un bon abordatge del tema de l’alcohol i altres drogues, amb una actitud de comprensió i amb la creació d’espais de debat i reflexió, per prevenir el consum problemàtic per part dels seus fills i filles.

A partir d’una dinàmica participativa i de debat, la xerrada servirà per reflexionar sobre les noves emocions, sensacions i desitjos que viuen els i les adolescents, i sobre els canvis en els relacions familiars i els conflictes que se’n deriven. També es parlarà sobre la realitat juvenil, els espais d’identitat i de relació de les persones joves, i el risc d’un possible consum d’alcohol i altres drogues.

La xerrada es farà el dilluns 23 de maig, a les 7 de la tarda, a l’espai SUBIJOVE ORDAL de l’Ajuntament de Subirats (Av. Barcelona, 47 – Ordal – Tel. 93 817 97 16). Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure prèviament a través de l’enllaç https://forms.gle/ZTituV8CCXRVZQVJA.

La xerrada “Parlem sobre drogues” anirà a càrrec de la psicòloga i terapeuta familiar sistèmica Núria Puentes, del Servei de Prevenció de Drogues del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Des del Servei de Prevenció de Drogues es coordinen els 3 plans de Drogues de l’Alt Penedès (Vilafranca, Sant Sadurní i Pla Comarcal) i una de les seves prioritats és el treball amb les famílies. En aquest servei del Consell Comarcal s’emmarca el Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues (SAFAD), que ofereix atenció personalitzada a persones de totes les edats sobre dubtes, qüestions i dificultats familiars i personals, relacionades amb el consum i l’addicció a les drogues.

Durant l’any passat, el SAFAD va atendre prop de 300 persones, i des de l’inici d’aquest any, 140.  Sovint les persones que consulten no són les que consumeixen, sinó les que estan preocupades pel consum del seu fill, filla, parella, familiar, amic o amiga.

Per demanar cita al SAFAD de Vilafranca cal trucar al telèfon 93 118 40 05 i per al SAFAD de Sant Sadurní, al telèfon 93 891 30 29.

Vilafranca del Penedès, 12 de maig de 2022

 

Destaquem