Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XERRADA SOBRE L’IMPOST DE LES HIPOTEQUES AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El Servei Comarcal d’Habitatge organitza una xerrada informativa sobre la sentència que ha d’establir si són els bancs o els clients qui ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentats en la firma de préstecs amb garantia hipotecària.

 

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha anunciat que el dilluns 5 de novembre el plenari dels magistrats de la Sala del Contenciós-Administratiu (Sala Tercera) confirmarà o no el nou criteri establert en la sentència dictada el 16 d’octubre per la mateixa Sala Tercera del Tribunat Suprem i que establia que eren els bancs els que s’havien de fer càrrec d’aquest impost d’escriptures notarials (amb la qual cosa es modificava el criteri vigent fins aleshores que obligava els clients a fer-se càrrec de l’impost).

Immediatament després que es fes pública la sentència del 16 d’octubre, els títols bancaris van enregistrar fortes pèrdues, alhora que s’obria la porta a la reclamació de la devolució d’aquesta despesa pagada pels clients.

La convocatòria del plenari de la Sala Tercera va provocar un qüestionament generalitzat de la independència del poder judicial i la decisió que s’adopti dilluns genera molta expectació entre la ciutadania.

Les importants repercussions econòmiques fan que el tema sigui d’interès per a totes les persones que han contractat préstecs hipotecaris (vigents o finalitzats), per la qual cosa el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del cicle de sessions informatives 2018, “Habitatge, què en saps?”, ha organitzat una nova xerrada informativa per al dijous 8 de novembre, a la sala d’actes del Consell Comarcal.

Aquell dia hi ha prevista, a les 19 h, una xerrada titulada “Les hipoteques inverses: una oportunitat o un risc?”. En acabar la presentació d’aquest tema, començarà la xerrada sobre la “Sentència sobre el pagament de l'impost de les hipoteques”, que es farà amb la col·laboració de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) i que intentarà clarificar com queda la qüestió després dels darrers pronunciaments del Tribunal Suprem i què poden fer les persones afectades.

Per assistir a les xerrades i per motius d’aforament, cal inscriure’s a través de l’enllaç que hi ha a la pàgina d’inici del web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 31 d’octubre de 2018

 

Destaquem