Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXIII MOSTRACTIVA DE LA GENT GRAN DE L’ALT PENEDÈS

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va celebrar la seva trobada anual amb la gent gran de la comarca amb 300 persones

El dijous 28 de setembre es va celebrar al Casal Torrellenc de Torrelles de Foix l’entrega de premis de la XXIII MOSTRACTIVA de la Gent Gran de l’Alt Penedès.

Aquest esdeveniment l’organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

L’acte va començar amb la visita a la Mostra de Manualitats dels Casals de la Gent Gran de l’Alt Penedès, instal·lada al Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix. En aquesta edició, han participat 18 municipis de l’Alt Penedès i s’hi han exposat 100 peces.

Aquest any, també hi havia una mostra d’entitats d’interès per a la gent gran: l’Associació pel Dret a Morir Dignament, Creu Roja, Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat, i el Servei de Mediació, l’equip de treballadors familiars i els professionals dels Serveis Socials del Consell Comarcal.

Després de visitar l’exposició, els assistents es van traslladar al Casal Torrellenc, on es van fer els parlaments de les autoritats: Jordi Bosch, president de l’Àrea de Serveis a les persones i Igualtat del Consell Comarcal, Inés Navarro, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, i Montserrat Mascaró, consellera comarcal de Gent Gran. Tots tres van destacar la feina i la il·lusió que hi havia darrere de l’organització de la mostra i van convidar els assistents a visitar la mostra d’entitats.  

A continuació es van fer públics els noms dels autors de les manualitats reconegudes pel jurat de la MostrActiva:

Dolors Galisteo (de Mediona), pel quadre de l’arbre genealògic, a la manualitat més original; Delfina  (de Vilobí), pel devantal, a la manualitat més pràctica o útil; Teresa Morera (de Mediona), pel vitrall, a la manualitat més elaborada; Mª Dolors Roca (de Torrelles de Foix), pel conjunt del bolso i moneder, a la manualitat que ha utilitzat més materials reciclats, i Xiscu Julià (de Sant Llorenç), pel treball de Muntanyes de Montserrat, a la manualitat en què s’han utilitzat diverses tècniques.

El tancament de l’acte el van fer el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, i l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès. Lluch va demanar: “Volem la participació dels casals de la gent gran i conèixer les vostres necessitats per treballar en accions satisfactòries per a tots vosaltres”. Vallès va tancar l’acte convidant a tots els assistents a seguir treballant pels casals i que s’omplin i siguin útils com anys enrere.

Tot seguit la Coral Foix va fer un petit concert amb quatre cançons molt conegudes pels assistents, que van acabar l’acte unint-se al concert tot cantant cançons de la seva infantesa.  

La trobada va acabar amb un refrigeri per a totes les persones assistents.

L’exposició de manualitats estarà ubicada al Casal de la Gent Gran de Torrelles de Foix (C/ Ronda, 4) del 29 de setembre a l’1 d’octubre en l’horari següent:

Divendres 29 16 – 19 h

Dissabte 30 10 13 h i de 16 – 19 h

Diumenge 1 10 h – 13 h i de 17 – 19 h

Vilafranca del Penedès, 29 de setembre de 2023

Destaquem