Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20 JOVES FINALITZEN EL CURS D’ALFABETITZACIÓ EN CATALÀ ORGANITZAT PEL CONSELL COMARCAL

Aquest curs tenia com a objectiu dotar els joves nouvinguts dels recursos necessaris per poder comunicar-se en català en les situacions més habituals

Els joves nouvinguts que arriben a Catalunya ho fan sense coneixement de la llengua i sovint amb un nivell de formació acadèmica molt baix. En conseqüència, la seva inserció sociolaboral i acadèmica, formal o no formal, té una dificultat afegida a l’hora de comunicar-se de manera escrita o oral.

En el marc del Pla d’Acció Comunitària per la Inclusió Social a l’Alt Penedès, diversos professionals del Consell Comarcal vinculats a recursos per a joves (Assessoria Acadèmica del Servei de Joventut, Referent d’Ocupació Juvenil del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, i el programa “Joves en situació de vulnerabilitat” i l’Equip de Teràpia Assertiva Comunitària de Serveis Socials) van fer un treball conjunt i van proposar aquesta formació.

La formació s’ha dut a terme durant els mesos de juliol i agost; ha tingut una durada de 45 h i ha estat impartida per una professional de la Cooperativa Actua. L’objectiu era proporcionar als joves els recursos mínims necessaris per comprendre i poder utilitzar la llengua catalana en les situacions de comunicació oral i escrita més habituals.

S’ha potenciat el coneixement i l’ús del català a través dels vincles i les aliances entre els joves participants, de manera que el curs d’alfabetització en català ha estat també un espai per relacionar-se i aprendre mútuament de les vivències dels participants. També ha estat un espai de coneixement i respecte mutu entre persones de procedències diferents.

Durant aquesta formació s’han pogut treballar i conèixer l’entorn social, cultural i juvenil de la comarca.

Vilafranca del Penedès, 11 d’agost de 2023

Destaquem