Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL GOVERN DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA EL PLA D’ACCIÓ COMARCAL

10 objectius estratègics, 13 àmbits de treball i més de 100 projectes destacats a dur a terme durant al quadrienni 2024-2027

Dimarts 9 de gener es va presentar en roda de premsa el document elaborat pel govern del Consell Comarcal en base al treball amb les diferents àrees i al treball polític amb els consellers i les conselleres de l’equip de govern.

Durant el mes de gener, el Pla d’Acció Comarcal seguirà la seva tramitació amb un període per fer aportacions per part dels ajuntaments i els grups comarcals que no formen part del govern. També es presentarà al Consell d’Alcaldies, i durant el mes de febrer s’elevarà al Ple del Consell Comarcal per a la seva aprovació.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va explicar que “el PAC és un document flexible i en constant evolució, perquè moltes actuacions del Consell Comarcal estan vinculades a línies de subvenció i programes que aproven altres administracions superiors (UE, Generalitat, Diputació), als quals optarem des del Consell Comarcal i que en el moment d’elaborar el PAC no coneixem”.

Lluch va afirmar que “els objectius són gairebé els mateixos que venim treballant des de l’anterior legislatura, però cada cop amb més ambició”.  Un objectiu molt important és afavorir la transició energètica i preservar el Medi ambient... Només cal mirar les pluges a la nostra comarca. I un altre objectiu molt important és estar atents a les necessitats dels ajuntaments i intentar donar-los resposta. (...) Intentem ser aquell braç que arriba on no arriben els ajuntaments petits”.

Albert Tort, vicepresident i portaveu del Govern, va explicar que la proposta “està en consonància amb els objectius del pacte de govern signat entre els grups de Compromís Municipal i el PSC-CP: contribuir des de l’estabilitat institucional, el treball conjunt i la gestió rigorosa, a avançar en el progrés social, econòmic i territorial de l’Alt Penedès”.

Els 13 àmbit de treball són: 1) Transició energètica i Medi ambient, 2) Escut i Acció social, i Salut pública, 3) Ensenyament, 4) Desenvolupament econòmic i Ocupació, 5) Promoció turística, 6) Cultura i Esports, 7) Eficiència, Digitalització i Transparència, 8) Política territorial i Mobilitat, 9) Igualtat, 10) Habitatge, 11) Consum, 12) Joventut i 13) Gent Gran

Tots aquests eixos s’emmarquen dins un mateix objectiu general: “Ser un exemple de treball de coordinació amb el sector públic i de coresponsabilitat amb el sector privat i els agents territorials, per pal·liar plegats els greus efectes derivats de la crisi actual i vetllar per una ràpida recuperació socioeconòmica del territori”.

Albert Tort va explicar alguns dels projectes més destacats de cadascun dels 13 àmbits de treball: el Life eCoadapt50, la participació al Pla Territorial Sectorial de les Energies Renovables, l’Impuls de les comunitats energètiques, la nova seu dels Serveis Socials a la Casa Jané, el foment de l’envelliment actiu, el projecte singular de l’Escola de Música de l’Alt Penedès, el Smart PAE, Invest Penedès, la 2a edició del festival Ressons, el projecte Qualitat Annexa, el Penedès Ciclable, el Registre de Contractes de Lloguer, la fira de l’Habitatge i la Rehabilitació, el nou espai web de Consum, la nova estratègia digital i portal Dinamo.cat de joventut, o el cicle de caminades de la gent gran.

El portaveu va afirmar “hem fet un treball molt rigorós d’ordenar, proposar i planificar el que ha de ser el període 2024-2027, durant el qual volem que el Consell Comarcal sigui una institució útil i amb una incidència positiva i volem també donar-li visibilitat perquè la ciutadania en sigui conscient (...) Quan un veu el panorama de serveis i iniciatives que presta el Consell Comarcal, entens la seva necessitat, veus que ha de ser així. Per això volem transmetre aquesta idea amb el lema “El Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb tu””.

Vilafranca del Penedès, 11 de gener de 2024

Fitxers relacionats

Destaquem