El projecte
Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.
Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.
El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves.
Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació
Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.
- Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
- Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola
Eix II. Millora de Procés i Producte
S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.
- Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
- Operació 4: Vins saludables
Eix III. Consumidors i Mercats
Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.
- Operació 5: Market Lab
- Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès