Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte

Projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT)* emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i finançat amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

 

Té com a objectiu consolidar el lideratge qualitatiu i comercial dels vins tranquils i escumosos que es produeixen al Penedès, tot assegurant el valor agregat i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès destinarà la subvenció a cofinançar un conjunt d’actuacions per condicionar un viver d'empreses per a cellers a Vilafranca del Penedès, de manera que els pagesos que ho vulguin puguin elaborar els seus propis vins i caves.

 

Eix I. Plataforma d’Innovació, Emprenedoria i Autoocupació

Actua sobre el teixit empresarial potenciant l’emprenedoria innovadora.

  • Operació 1: Open Innovation Lab Incubator: Foment de l'autoocupació i l'emprenedoria
  • Operació 2: Open Innovation Lab Incubator: Plataforma d’innovació vitivinícola

 

Eix II. Millora de Procés i Producte

S’aplica el coneixement provinent de la recerca i el desenvolupament més recents a la millora en l’elaboració de vins tranquils i escumosos.

  • Operació 3: Millora dels processos tradicionals d’elaboració de vins escumosos
  • Operació 4: Vins saludables

 

Eix III. Consumidors i Mercats

Les noves tecnologies s’utilitzen per a la promoció de l’enoturisme i l’estudi de preferències de mercat.

  • Operació 5: Market Lab
  • Operació 6: Noves tecnologies en enoturisme per la valorització del territori vitivinícola del Penedès

Destaquem