Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Persones nouvingudes

Descripció

Atenció a les persones joves immigrants soles. Seguiment de les persones joves tutelades a través del centre de referència i de les persones joves ex-tutelades (un cop surten del centre) mitjançant una relació de cooperació.

Derivació de les seves demandes cap a altres serveis del Consell Comarcal i del territori en general per contribuir a resoldre les seves necessitats. Les demandes poden haver estat verbalitzades directament pels joves o bé poden haver estat detectades pel centre referent o per les poblacions involucrades en el procés d’acollida.

També s'encarrega de les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya (obtenció i renovació de permisos de residència).

Els continguts es divideixen en tres mòduls: aprenentatge del català i el castellà, coneixements laborals i coneixement de la societat catalana.

  • Mòduls formatius - Informació i orientació sobre coneixement de l'entorn i sobre l'àmbit laboral, adreçada a les persones nouvingudes empadronades a la comarca i derivades des de diferents serveis públics. Objectius dels mòduls formatius: facilitar l’obtenció del certificat d’arrelament a la vila, assentar les bases d’una bona convivència i facilitar l’accés al món laboral.
  • Programa d'alfabetització "Parlem-ne" - Mitjançant aquest programa, s'imparteixen coneixements de llengua catalana a persones que no poden accedir a l’oferta normalitzada per no disposar dels nivells mínims exigits (persones analfabetes o semianalfabetes). Es duu a terme en col·laboració amb Òmnium Cultural i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Objectius: promoure la igualtat d’oportunitats i la inclusió social, promoure i potenciar l’autonomia de la població nouvinguda i la seva integració social, i donar a conèixer el context on s’inscriu la llengua catalana.

Ajuntaments que formen part d'aquest programa

 

Destaquem