Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla Director Territorial de l'Alt Penedès

Document del Pla Director Territorial de l'Alt Penedès

La comarca de l’Alt Penedès afronta el gran repte de contenir la pressió industrial, urbanística i demogràfica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Sabem que aquesta pressió és i serà inevitable, però els penedesencs no volem, en cap cas, que els seus efectes desorbitats malmetin el nostre territori. Al contrari, volem que aquest creixement es dugui a terme preservant allò que ens defineix com a comarca: un paisatge vitivinícola que ens ha convertit en la denominació d’origen més important de Catalunya, que ens permet elaborar vins i caves de qualitat reconeguts arreu del món i que fa que tots els qui hi vivim estiguem en contacte permanent amb la terra i la natura.

Per compatibilitzar creixement i qualitat de vida a l’Alt Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Generalitat de Catalunya han defensat la redacció del Pla Director, una radiografia evolutiva de la comarca i un conjunt de directrius consensuades per a un creixement sostenible en el futur.
 
El Pla Director és bàsicament un pla territorial que defineix com ha de ser l’Alt Penedès en el futur. Per fer-ho, marca les directrius per a un creixement de la comarca que eviti al màxim l’impacte dels nous usos industrials i residencials del sòl sobre la vinya i que doni respostes a les necessitats territorials actuals i futures de l’Alt Penedès.
 

Destaquem